Legis Plus

Acces direct catre Legislatia Romaneasca si catre Legislatia Europeana oriunde te-ai afla, prin INTERNET.

Cere oferta noastra acum!

Legis Plus - legislatie online

Aplicatia poate contine urmatoarele module:

Acte Oficiale

Acces la peste 150.000 de acte normative, publicate in Monitorul Oficial al României partea I, si partea I bis.

Ofera forma la zi a unor acte modificate in mai multe randuri, dar nerepublicate: CODUL FISCAL, CODUL MUNCII, CODUL PENAL, LEGEA nr. 19 din 17 martie 2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, acte normative din diverse domenii de activitate: Ordinul 1917/2005 – Planul de conturi pentru institutiile bugetare, Legea contabilitatii nr. 82/1991 republicata etc.

Jurisprudenta si Practica Judiciara

Practica Judiciara permite consultarea a peste 450.000 de spete.

Permite consultarea, gestionarea si actualizarea deciziilor emise de instantele de judecata competente (curtile de apel din tara, Inalta Curte de Casatie si Justitie, tribunale, etc), grupate pe tematici si subtematici.

Doctrine

Acces la Doctrine din toate ramurile de drept (Drept Civil, Drept Penal, Dreptul Bancar, Dreptul financiar, Dreptul Comertului International, Dreptul Muncii, Dreptul Administrativ, Dreptul Transporturilor, Dreptul de Autor, Dreptul international al afacerilor, Drept Diplomatic si Consular s.a.).

Modele tip

Modulul contine Modele tip de contracte, actiuni in justitie, contestatii, plangeri, cereri, reclamatii, procuri, etc.

Achizitii publice - Monitorul Oficial partea a VI-a

Contine anunturile pentru licitatii publice (Monitorul Oficial partea a VI-a), grupate in functie de tipul achizitiei (de produse, de lucrari, de servicii, de produse si servicii), codul CPSA, tipul de anunt (de intentie, de participare, de atribuire).

Clasificari

Modulul contine Codul Ocupatiilor din Romania (COR) si Codul de Clasificare a Activitatilor din Economia Nationala (CAEN), Codul Produselor si Serviciilor adiacente Activitatilor din Economia Nationala (CPSA), CPV.

Dictionare explicative

Dictionar roman, latin, juridic, de drept civil, de drept al muncii, de drept international al afacerilor, bancar si de asigurari, etc.

Autorizatii

Modul cu importanta aplicare practica, indicand documentele, etapele si termenele pe care o persoana trebuie sa le aiba in vedere pentru obtinerea unei autorizatii, licente sau eliberarea unui anumit act de catre o institutie.

Comentarii

Modulul contine comentarii extrase din articolele autorilor de drept consacrati, la care sunt atasate note specifice ale Departamentului juridic asupra problemelor de drept retinute spre analiza. Sunt monitorizate principalele publicatii juridice: Revista Dreptul, Pandectele romane, Curierul judiciar, Revista de drept comercial, Revista de drept penal etc.

CEDO

Acces la Jurisprudenta Curtii Europene pentru Drepturile Omului.

Definitii si Abrevieri

Contine definitiile si abrevierile care se regasesc in legislatia romaneasca, cu posibilitatea cautarii unei expresii in definitii sau in termeni si hiperlink la actul in care a aparut abrevierea sau definitia cautata.

Sinteze Economice

Sinteze Economice grupate pe tematici economice specifice: Accize, Control Fiscal, Creante bugetare, Evaziune fiscala, Impozit, Piata Muncii, TVA.

Corespondenta Coduri

Echivalenta intre codurile noi si vechi: Civil, Penal, Procedura civila si Procedura penala.

EuroLEGIS

Acces la Legislaţia Uniunii Europene in legatura directa cu legislatia romaneasca.

Euro Jurisprudenta

Modulul de Jurisprudenta a Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene, care grupeaza practica dezvoltata la nivelul instantelor componente ale CJCE, in actiuni care privesc incalcari si neconformitati in aplicarea Directivelor, Regulamentelor si altor acte apartinand legislatiei comunitare de catre institutiile din statele membre.

Calendar de Evenimente Fiscale

Modul absolut necesar fiecarui tip de persoana fizica sau juridica, indiferent de forma de organizarea a acesteia, care semnaleaza, intocmai ca o agenda, prin pozitionarea pe data din calendar aleasa, declaratiile si formularele obligatorii de depus lunar/trimestrial/semestrial la organele fiscale, eliminand toate inconvenientele care pot surveni ca urmare a depunerii cu intarziere a acestora.